AKTUELLT

Jubileumsparad

PUBLICERAT:

På onsdagskvällen var det parad i centrum. Skolmusikkåren och drillorna jubilerar, 60 respektive 50 år. Paraden gick från Närpes kyrka till torget där det var program.

Sommarfester

PUBLICERAT:

Senaste veckoslut hölls flera sommarevenemang, t.ex. Övermarkdagarna. På fredagen var det allsång i Gullans park (bilden) och där utsågs Håkan Juthman till Årets Övermarkare.

Hollywoodshow i Hallis

PUBLICERAT:

På onsdagseftermiddagen hade Närpes skolmusikkår show i Hallis. Det rörde sig om filmmusik och showen hade namnet Hollywoodshow. Den har redan tidigare spelats i Kristinestad och i Malax.

Välbesökt tomatkarneval

PUBLICERAT:

På fredagen inleddes tomatkarnevalen. Centrumgatan stängdes av redan på förmiddagen och torget med omgivningar började fyllas av tält och försäljningsstånd.

Premiär vid Närpes teater

PUBLICERAT:

På torsdagskvällen var det urpremiär av pjäsen Lemmy badade aldrig i Närpes å. En tillbakablick på livet i Närpes 1985.

Allsång i Pörtom

PUBLICERAT:

På onsdagskvällen var det allsångskväll vid hembygdsområdet i Pörtom. Det var fint väder och gott om folk som sjöng med Sören Storbäck som allsångsledare.

Konfirmation till midsommar

PUBLICERAT:

Traditionsenligt hölls konfirmation på midsommardagen i Närpes kyrka. Konfirmanderna med ledare, hjälpledare och präst gick i procession från församlingshemmet till kyrkan.

Allsång på Blaxnäsdagen

PUBLICERAT:

På lördagen var det traditionell sommarfest i Blaxnäs med soppa och allsång ledd av Lasse Eriksson och spelmän. Det var vackert väder och som vi ser på bilden var Blaxnäsdagen välbesökt.

Sommaren är här!

PUBLICERAT:

På söndagen var det återigen dags för kosläpp på Engmans gård i Tjärlax. En tillställning som numera har blivit en tradition där folk kommer för att var med och se hur det går till.